Title Image

Megadyne Diatermi

Hem  /  Megadyne Diatermi

Megadyne Diatermigenerator och GEM-tekniken

Megadynes GEM teknik är ett särskilt monopolärt stift som arbetar tillsammans med en styrfunktion i Megadynes diatermigeneratorn. Detta betyder att den ger ut en, för varje tillfälle, likvärdig energi istället för att ge samma energi oavsett kontaktyta.

Detta innebär att man frånkommer den statiska belastningen som innebär att en effektivnivå för större djup kanske är lagom, medans den på ytligare snitt kommer ge en allt för kraftig energi med ökad förkolningsrisk i vävnaderna. Utrustningen är med andra ord självreglerande och ingen ändring på det speciella GEM läge behövs, en riktigt plug-and-play.

En annan av fördelarna med designen är också att den i princip fungerar som en skalpell vilket effektiviserar arbetet avsevärt, då man inte behöver byta mellan ablations/koaguleringsinstrument och metallinstrument(skalpell) utan får båda i samma, samt att tekniken gör det väldigt enkelt att skära komplexare former. Jämförs lättast med att skära smör med en varm kniv

Geometric Electron Modulation, GEM

Instruktionsmanual för Megadyne Diatermigenerator

Megadyne rökutsug

Flexibilitet in, rök ut. Minimera risken för exponering till kirurgisk rök i operationssalen.  MEGADYNE™  rökutsug leverara effektiv och tyst prestanda för både öppna och laparoskopiska behandlingar.1

  1. Fångar upp och filtrerar 99.999%  av partiklar och mikroorganismer mellan 0.1 to 0.2 microns, vid 50 +/- 10 dBa per IEC 60601-1 @ 1m. (100280-181008)

Ethicons Produktkatalog för Stratafix

Megadyne Megasoft återanvändbar returelektrod

Megadynes Megasoft-matta(returelektrod) är en återanvändbar returelektrod, spritas bara av mellan operationerna. Det är ingen direktkontakt mellan patienten och returelektrod utan det är en induktiv överföring av energin (samma teknik som används i t.ex. mobilskärmar).

Detta innebär att risken för patientskador som kan uppstå med vanliga returelektroder, som suttit lite löst eller fått vätska mellan fästytan och vävnaden. Dessutom innebär denna teknologi att smycken, implantat och tatueringar inte stör förfarandet.

Denna smarta lösning förenklar också avsevärt vid vändningar på t.ex. stora fettsugningsoperationer, då det inte spelar någon roll vilket håll patienten ligger åt på mattan och det blir dessutom en kabel mindre att hålla koll på under vändningen.

Kommer med 2 års garanti.

Megasoft återanvändbar induktiv returelektrod

Instruktionsmanual för Megasoft

Studie, fördelar och funktion med induktiv returelektrod