Title Image

Temporära Expandrar

Hem  /  Mentor Bröstimplantat  /  Temporära Expandrar

Mentor CPX4 Bröstvävnadsexpander

CPX4 är den mest avancerade bröstvävnadsexpandern på marknaden idag. Buffertzoneni den övre polen av expandern, en helt unik säkerhetsfunktion från Mentor,  har till uppgift att fokusera/maximera expansionen till den nedre polen av expandern samt minimera risken för punktering, området tål åtskilliga nålstick utan risk för läckage. Den integrerade påfyllnadsventilen lokaliseras enkelt med sökdonet som följer med varje expander – ventilen har uppdaterats och förbättrats i CPX4 för att vara ännu mer följsam och tåla ännu fler nålstick än tidigare. CPX4 finns med suturflikar, modell 9000, eller utan suturflikar, modell 8000, samt i höjderna Low, Medium och Tall.

Contour Profile Breast Tissue Expander

De temporära bröstvävnadsexpandrarna, Contour Profile Expander eller CPX, finns i tre olika modeller. Storlekarna sträcker sig från 250cc upp till 850cc (viss storleksvariation beroende på modell) med möjlighet att överfylla.

Liksom hos CPG implantaten görs skillnaden på modell i höjd på CPX expandrarna; Low HeightMedium Height och Tall Height. CPX expandrarna är specifikt designade för att ge optimal storlek och form på bröstfickan för att matcha Mentors sortiment av anatomiska CPG implantat (vid användning av anatomiska implantat är just storlek och form på bröstfickan avgörande för att minimera risken för eventuell implantatrotation).

Till samtliga CPX expandrar ingår ett magnetiskt sökdon för att lätt finna påfyllnadsporten. Samtliga CPX expandrar innehar en säkerhetszon runt påfyllnadsporten (kallad Bufferzone) vilken tillåter nålstick utanför påfyllnadsporten utan att expandern för den skull blir punkterad.

Samtliga CPX expandrar har en kraftig förstärkning i övre delen av expandern för att maximera den riktade expansionen i nedre polen av expandern och därmed uppnå ett maximalt anatomiskt resultat.

Style 8000 är standardmodellen medan style 9000 levereras med suturflikar för att ytterligare minska risken för rotation under expansionsfasen