Title Image

Mentor Bröstimplantat

Hem  /  Plastikkirurgi  /  Mentor Bröstimplantat

Mentor Implantat

Mentor, ett företag inom Johnson&Johnson, är den ledande tillverkaren av bröstimplantat världen över sedan över 30 år tillbaka med produktutveckling och tillverkning i både USA och Holland. Mentor tillverkar bröstimplantat som är både CE och FDA godkända (tillåtna på den hårt reglerade amerikanska marknaden). Mentor är idag den enda tillverkare i världen som producerar bröstimplantat i USA och genom innovation, kvalitet och erfarenhet kan du vara säker på att du får den bästa produkt marknaden har att erbjuda. Genom att vara en del av Johnson&Johnson koncernen kan vi även ge dig livstidsgarantier som du kan lita på. Vi finns där för våra patienter och kirurger; före, under och efter operationen.”

Om någonting skulle hända

Valet av bröstimplantat är viktigt och du ska alltid kunna känna dig trygg i ditt beslut och din kropp. Det handlar dels om att hitta implantat av hög kvalitet som ger dig resultatet du har sett framför dig. Men det finns fler aspekter som spelar roll när du ska göra ditt val.

VAD KAN VARA BRA ATT TÄNKA PÅ?
Hur omfattande tester ett implantat än har gått igenom finns det risker och eventuella komplikationer som kan vara bra att känna till. Med den nivå av tester som är möjliga att göra minskar risken för de vanligaste komplikationerna kopplat till en bröstförstoring varje dag. Men en ansvarsfull leverantör av bröstimplantat vet att man alltid måste ha dem i åtanke. Att erbjuda en omfattande produktgaranti visar prov på omtanke och omsorg om din hälsa och ditt välbefinnande på lång sikt.

Mentors löfte till dig

VAD SKILJER OLIKA GARANTIER ÅT?
Som du säkert känner till finns det olika leverantörer av bröstimplantat – som erbjuder olika typer av produktgarantier till dig som patient. Det som kan skilja leverantörernas garantiprogram åt är:

 • Om produktgarantin är kostnadsfri eller inte
 • Om du automatiskt registreras för att kunna ta del av den
 • Om produktgarantin täcker ruptur av implantat
 • Om det täcker kapselkontraktur
 • Om det täcker dubbelkapsel
 • Om det täcker sent serom
 • Om det innefattar kontralaterala implantat
 • Om du via garantiprogrammet får ekonomiskt stöd vid en bekräftad ruptur

I en jämförelse av Allergan Natrelle, EuroSilicone & Nagor, Polytech, Motiva, Sebbin och Mentor kan man se att det idag är vi på Mentor som erbjuder branschens mest omfattande garantiprogram för implantat. Du kan läsa mer om vad som ingår i garantiprogrammet MentorPromise Protection Plan här.

MENTORS LÖFTE TILL DIG

Efter din bröstförstoring kommer du automatiskt att anmälas till MentorPromise – helt utan extra kostnad. Vårt heltäckande garantiprogram har skapats för att du ska kunna känna dig lugn med dina implantat, ditt utseende och med att vi finns här för dig under många år framöver.

MED VÅRT GARANTIPROGRAM FÅR DU:

 • Ett gratis garantiprogram som du anmäls till automatiskt
 • Gratis bytesrätt på livstid av implantat vid ruptur[1]
 • Upp till €1000 i försäkringsskydd vid ruptur i 10 år[2]
 • Gratis byte av produkt vid kapselkontraktur, dubbelkapsel och sent serom[3]
 • Gratis kontralaterala implantat, om din kirurg begär det

[1] I händelse av bekräftad ruptur (spricka) eller deflation (läcka) på ett MENTOR® bröstimplantat på grund av slitage eller delaminering som kräver kirurgiskt ingrepp, kommer Mentor att oavsett implantatets ålder kostnadsfritt tillhandahålla ett MENTOR® bröstimplantat. Vårt fokus på kvalitet och innovation så kan vi erbjuda marknadens mest generösa trygghetspaket. 

[2]  Skulle en utbytesoperation för ett MENTOR® gelfyllt bröstimplantat krävas på grund av en bekräftad ruptur som äger rum inom tio (10) år efter implantationsdagen och förutsatt att berättigande påvisas och bekräftas av Mentor efter genomförd på dess bedömning och utvärdering, kommer Mentor att betala erlagda kostnader som inte omfattas av försäkring, för operationssal, anestesi och/eller kirurgikostnader som är direkt anknutna till revisionskirurgi, upp till ett maximalt sammantaget belopp på 1000 €. Kostnader för operationssal och anestesi ska prioriteras för betalning. I dylika fall ska begäran om ekonomisk ersättning enligt trygghetsprogrammet MentorPromise lämnas in till din kirurg. Ekonomisk ersättning innebär inte ett lån till dig.

[3] I händelse av kapselkontraktur (Baker III/IV), dubbelkapsel eller serom i sent skede vid bröstförstoringsoperation med MENTOR® gelfyllt bröstimplantat, kommer Mentor att kostnadsfritt tillhandahålla utbyte av ett MENTOR® gelfyllt bröstimplantat under en period på tio (10) år från implantationsdagen, förutsatt att berättigande påvisas och bekräftas av Mentor efter genomförd på dess bedömning och utvärdering av all nödvändig dokumentation. Mentor tillhandahåller en ersättande MENTOR® produkt i valfri storlek och motsvarande modell som den produkt som ursprungligen implanterades.

REFERENS:

MentorPromise Protection Plan © Mentor Worldwide LLC 2017 070354-170403_SE
Mentor – Johnson & Johnson AB 20171125 CA05_01_SE

ALLT INFÖR DIN BRÖSTFÖRSTORING

På vår informationssite www.mentorimplants.se finns all information samlad runt Mentors implantat samt processen runt en bröstförstoring. 

Lär mer på www.mentorimplants.se 

Ett naturligt resultat.

MENTORS droppformade implantat med Contour Profile Gel® är resultatet av 10 års forskning.[2] De är framtagna för att behålla sin form och skapa ett naturligt utseende på brösten.

MENTOR® CPG gelfyllda implantat

 • Ett estetiskt resultat som efterliknar kroppen
 • Har ett Siltex®hölje med strukturerad yta
 • Det ledande alternativet inom bröstrekonstruktion[3]
 • Bevisat låg risk för kapselkontraktur och rotation[4]

[3] Mentor Norden sales figures 2016. HINAS Sjukhusinköp HF

Mentors Svenska Distributör

Promeduc Surgical AB är exklusiv distributör för Mentors produkter på den Svenska marknaden. Vårt huvudkontor och distributionslager finns i  Knivsta; 10 minuter från Arlanda, 15 minuter från Uppsala och 30 minuter från Stockholm. Vårt företag grundades 1984 och har sedan start varit specialiserade inom medicinsk teknik med huvudinriktning mot plastikkirurgin.