Title Image

Runda Bröstimplantat

Hem  /  Mentor Bröstimplantat  /  Runda Bröstimplantat

Round Gels 

Ett naturligt resultat.

MENTORS runda implantat är framtagna för att skapa bröst med naturlig känsla och utseende. 

  • Finns både med Siltex®hölje (strukturerad yta) eller slät yta.
  • Det ledande alternativet inom bröstrekonstruktion
  • Bevisat låg risk för kapselkontraktur och rotation
  • 4 olika projektioner, 2 olika fastheter och 2 olika ytstrukturer

Mentors runda modeller av silikongelimplantat finns med Cohesive I fyllning i fyra (4) olika projektioner. Storlekarna för de runda implantaten sträcker sig från 100cc upp till 800cc (viss storleksvariation beroende på modell). Implantatet med lägst projektion i förhållande till diameter är Moderate Profile implantatet och det med högst projektion är Ultra High Profile.

Precis som för Mentors övriga silikongelimplantat så innehåller Cohesive I implantaten den unika patenterade gelformulan Memory Gel. Mentor har lagt stor vikt vid att erbjuda cohesive implantat som är mjuka för att efterlikna bröstvävnaden i största möjliga mån.

Memory Gel gelen tål extremt stora fysiska påfrestningar innan den separerar från höljet eller ”bryts sönder”. Något som annars har varit ett känt problem bland andra cohesive implantat som lätt deformerats permanent. Namnet Memory Gel kommer just från att Mentors silikongel har utvecklats och fått extremt bra materialminne dvs. silikongelen återgår till sin ursprungliga form trots stark yttre fysisk påverkan.

Mentors runda silikongelimplantat finns i fasthetsgraderna Cohesive I samt Cohesive II. Modellerna och måtten är desamma för Cohesive I serien som för Cohesive II serien.

Mentor använder Cohesive III i de anatomiska implantaten är för att implantatet skall bibehålla den anatomiska formen men de är mjuka nog för att ge en naturlig fasthet och känsla.


Membransammansättning och tjocklek

Alla Mentors bröstimplantat med silikongel är tillverkade med Low-Bleed teknologi. Detta innebär att skalet har ett barriärlager som ska minimera risken för att silikongel läcker ut från implantatet. Skalet består av tre lager plus textureringslagret. Första lagret är tillverkat utav metyl, det andra av fenyl ett material som hindrar s.k. gelblödning. Det tredje lagret är återigen ett metyllager.

Alla Mentors Siltex membran har en minimum tjocklek på 0,38mm medan membranen till de släta implantaten har en minimum tjocklek på 0,23mm. Värt att notera är att tjockleken på membranet eller antalet lager ett membran är uppbyggt av inte ger någon effekt på varken styrkan i membranet eller membranets egenskaper att stå emot gelläckage. Vad som ger goda karakteristika är kvaliteten på materialen som används, hur materialen har bearbetats samt en precis produktionsprocess. Mentor ligger i framkant genom att vara ensam tillverkare att rengöra silikonet tre gånger innan det bearbetas samt att man använder sig av en helautomatisk produktionsprocess vid tillverkningen av membranen.

Mentors texturering heter SILTEX och är enda textureringen på marknaden där inte främmande partiklar i form av salt eller socker tillsätts för att skapa en mönstrad yta. SILTEX textureringen är ett avtryck av polyuretanskum och vulkaniseras tillsammans med övriga lager av skalet och man får därigenom ett enhetligt skal som fungerar som en enda enhet. Det är således omöjligt att separera textureringen från skalet.